Hvem er Antikrist?

Antikrist virker å være på alles lepper, enten det er kristne som venter i spenning på endetiden, eller det er spirituelle sannhetssøkere som i sin søken har oppdaget at det finnes krefter i verden som konspirerer om å lede verden inn i New World Order eller the Great Reset. Uansett fremstilles antikrist noe vagt og mystisk som enten en sterk verdensleder eller en verdensreligion, eller muligens en eller annen ikkemenneskelig skapning som skal innta scenen og ta styringen i verden. Det gjøres også et poeng med fra de kristne at først skal antikrist stå frem, så skal endetiden begynne.

Men hvem eller hva er antikrist, og hvor og når har begrepet antikrist sin opprinnelse? Det er i brevene til Johannes antikrist har sin opprinnelse, brukt bare 5 ganger, skrevet omkring år 60. I grunntekst, som er på gresk, strongs 500. antichristos, eller på norsk anti kristus, betyr «hver den som motsetter/avviser Jesus som kristus», og som Johannes beskriver som en åndskraft:

«Hver ånd som ikke bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod, er ikke av Gud. Dette er antikristens ånd, som dere har hørt skal komme, og som allerede NÅ er i verden» 1. Johannes 4:2-3

Alle som den gangen avviste Jesus er altså antikrist, det er den bibelske og opprinnelige definisjonen!

Johannes beskriver i brevene sine, ikke bare at antikristene var i verden allerede den gangen, men også at DE den gangen var i den siste time, altså Johannes advarer om noe som går mot slutten.

«Dere barn! Det er den SISTE TIME! Slik som dere har hørt at antikristen kommer, er det allerede nå kommet mange antikrister. Av dette vet vi at det er den SISTE TIME.» 1. Johannes 2:18

Den siste time av hva? Antikrist har altså stått frem, og det advares om endetid? Den bibelske definisjonen på «endetid» er slutten på den gamle pakten og jødiske tidsalderen:

«Hadde den første pakten vært feilfri, ville det ikke blitt søkt rom for en annen i stedet. For Han klandrer dem når Han sier: «Se, de dager kommer, sier Herren, da Jeg vil opprette en ny pakt med Israels hus og med Judas hus, ikke som den pakten som Jeg opprettet med deres fedre på den dag da Jeg tok dem ved hånden for å lede dem ut av landet Egypt. For de ble ikke værende i Min pakt, og Jeg brydde Meg ikke om dem, sier Herren. For dette er pakten Jeg vil opprette med Israels hus etter de dager, sier Herren. Jeg vil legge Mine lover i deres sinn og skrive dem på deres hjerter. Jeg vil være deres Gud, og de skal være Mitt folk. Ingen av dem skal lenger lære sin neste, og heller ikke sin bror, og si: Kjenn Herren! For alle skal kjenne Meg, fra den minste til den største av dem. For Jeg vil være nådig overfor deres urett, og deres synder og deres lovbrudd skal Jeg aldri minnes mer.» Idet Han sier «en NY pakt», har Han gjort den FØRSTE foreldet. Det som er i ferd med å bli foreldet og gammelt, er NÆR ved å bli borte.» Hebreerne 8:7-13

Med antikrist i verden allerede da og Johannes advarer om at noe går mot slutten, kan bare bety at Johannes advarer om slutten på den gamle pakten, og at dagens definisjoner om at en antikrist skal stå frem nå og at endetiden skal begynne er ubibelsk, og tidsperspektivet er tatt ut fullstendig ut av kontekst.

Når vi nå forstår at den antikristlige åndskraften har vært i verden i 2000 år, forstår vi også at denne forførende åndskraften har villedet og forvirret menneskene like lenge. Den romersk katolske kirken er en åpenbar sentralisering av denne antikristelige åndskraften, hvor sannheten om Skaper og skapelse forsøkes å bagatelliseres og holdt skjult, og med sin falsklære forlengst implementert i verdens universiteter og menneskeskapte religioner, forføres mennesker med svak tro over hele verden.

«Jeg undrer meg over at dere så snart vender dere bort fra Ham som kalte dere i Kristi nåde, til et annet evangelium, som slett ikke er et annet. Men det er noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium.» Galaterne 1:6-7

«Hver ånd som ikke bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod, er ikke av Gud. Dette er antikristens ånd, som dere har hørt skal komme, og som allerede NÅ er i verden. Dere er av Gud, barn, og har seiret over dem. For Han som er i dere, er større enn han som er i verden. De er AV verden. Derfor TALER de AV verden, og verden HØRER på DEM. Vi er av Gud. Den som kjenner Gud, hører på oss. Den som ikke er av Gud, hører ikke på oss. Av dette kjenner vi sannhetens ånd og villfarelsens ånd» 1. Johannes 4:3-6

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: