Var det gnostikeren, vismannen og magikeren Simon Magus som var den første paven i Roma?

I apostlenes gjerninger kapittel 8 kan vi lese om trollmannen Simon (Simon Magus), en gnostiker, vismann og magiker, som skapte stor forundring hos innbyggerne i Samaria med sine magiske evner. Han skal også hatt stor kunnskap om Babylonsk kabbalistisk mystikk, og i følge mange historikere er han blitt forvekslet med apostelen Simon Peter. Men hvem av de var det som flyttet til Roma og ses på som grunnleggeren av den romersk katolske kirke og levningene etter som er «grunnsteinen» Peterskirken er bygget oppå?

Iflg katolsk lære sa Jesus i Matteus 16:18 at denne «grunnsteinen» var apostelen Simon Peter:

«Jeg sier også til deg at du er PETER, og på denne KLIPPEN vil Jeg bygge Min menighet. Og dødsrikets porter skal ikke få makt over den».

Men åpenbart er det Jesus selv som er grunnsteinen i Hans menighet. Peter ( Strongs 4074. Petros) betyr `liten stein`, mens klippe (Strongs 4073. petra) betyr solid steingrunn/fjell. Det er Jesus som er denne Klippen!

Videre i Apostlenes gjerninger 8:9-11 står det:

«Det var en mann der som het Simon. Han hadde tidligere drevet med trolldom i byen og skapt undring hos folket i Samaria. Han hadde gitt seg ut for å være noe stort. Alle ga akt på ham, fra den minste til den største, og de sa: «Denne er den store Guds kraft.» De hørte på ham fordi han hadde forundret dem med sine trolldommer i lang tid.»

Det var nettopp hva Jesus profeterte om og advarte mot i Matteus 24:24:

«For falske kristuser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å forføre selv de utvalgte – om det var mulig.»

Det finnes ingen bibelske referanser på at apostelen Peter noen gang var i Roma, men Peter gjør det klart i sitt første brev 2:4-8 at det er Jesus som er de troendes hovedhjørnestein og at kirken er et åndelig hus og ikke en bygning bygget med menneskehender:

«Jesus ble forkastet av mennesker, men Han er utvalgt og dyrebar for Gud. Når dere kommer til Ham, som er Den levende steinen, blir også dere som levende steiner. Han vil bruke dere til å bygge et åndelig hus, og dere er blitt som hellige prester for Ham. Ved hjelp av Jesus har dere fått i oppgave å bære fram åndelige offer. Slik skal dere leve til glede for Gud. Derfor står det også i Skriften: «Se, Jeg legger en hovedhjørnestein i Sion. Den er utvalgt og dyrebar. Den som tror på Ham, skal slett ikke ha noe å skamme seg over.» Dere som tror, kan derfor være stolte over at dere vil lene dere til hovedhjørnesteinen. Da Gud ga menneskene selve hovedhjørnesteinen, som er Jesus, ble den vraket av de religiøse lederne. Derfor er hovedhjørnesteinen blitt en snublestein for dem som er ulydige.»

Simon Magus derimot skal skal iflg historikere tatt med seg sine «magiske» evner til Roma og imponert herskerne der med sin kabbalistiske magi. Han skal også gått under betegnelsen «Simon the Pater». Pater finner vi igjen i katolisismen som papa og pope, og Simon the Pater ligner veldig på Simon Peter. Derfor må spørsmålet stilles om det er nettopp Simon Magus fra Samaria som er den første paven og den St.Peter Peterskirken er bygget på!

Katolsk som betyr universell, og er en salig blanding av kristendom og menneskeskapte religioner på den tiden, som gnostisisme, gresk og egyptisk mytologi og Babylonsk kabbalistisk mystikk, sydd sammen til det vi i dag kjenner som den romersk katolske kirken. Arkitekten bak må åpenbart ha hatt stor kunnskap om både Bibelens skrifter og mystisisme til å kunne skape så stor forundring og forvirring den gangen, noe Simon Magus skal ha hatt.

Også i dag er det mange, både kristne og ikke-kristne, som lar seg forføre og forvirre av denne magien. Mennesker med svak tro velger ofte letteste motstands vei, de bruker sjelden mye tid på å lese og forstå meningen og dybden i Bibelen. Da blir det enkelt for lederne i falske kirker og menigheter å indoktrinere falsklære. Også blant de ikke-kristne på søken etter sannhet verserer det indoktrinert villfarelse. De ser som oftest ikke lenger enn til indoktrineringen kristne som er svak i troen indoktrineres med, og bruker det til å rettferdiggjøre sin egen villfarelse. Også ikke-kristne på søken etter sannhet velger ofte letteste motstands vei. I stedet for å ta den tiden det tar å studere Bibelen, faller de ofte for den romersk katolske kirkens «magiske» vranglære. Kreative påfunn som å plassere ut falske skrifter som Thomas og Maria evangeliene som «plutselig blir funnet» og som åpenbart har som formål å skjule sannheten om Gud og skapelsen, og for å nedgradere Jesus i kraft og til å «bare» være et menneske, og vips så kan hele Bibelen avvises som ikke noe annet enn verktøy for masse kontroll.

Eksempler på implementering av vranglære og indoktrinering fra den romersk katolske kirke er at Jesu fødsel er flyttet og sydd inn i vintersolverv feiringen og kristne i hele verden har adoptert hedenske saturnalia (jul), hvor Jesus er degradert til en bitteliten baby gjemt bort i en krybbe, mens julenissen, som symboliserer guden saturn, blir den autoritære voksne som får dømme hvem som ikke har vært snill og hvem som fortjener å få gaver, og de gjør sunday (soldag) til hviledag.

Også det heliosentriske verdensbilde med solen i sentrum startet med «big bang» har også sitt utspring fra universalistene, nærmere bestemt jesuitten George Lamaitre

«Hvorfor skulle noen være interessert i p. Georges Lemaître? Her er én grunn. Som både prest og tidligere partikkelfysiker ved CERN, blir jeg ofte bedt om å holde foredrag om tro og vitenskap. Ganske ofte stiller unge mennesker meg følgende spørsmål: «Hvordan kan du være prest og tro på Big Bang?» Jeg er glad for å svare, «VI OPPFANT DET! Eller mer presist, p. Georges Lemaître oppfant teorien som i dag kalles «Big Bang», og alle burde vite om ham.» Andrew Pinset, jesuittprest.

Med ett åpnes det for at karakterene og hendelsene i Bibelen bare er allegori, metaforer og parabler, og er egentlig bare symboler på stjerner og planeter navngitt etter falske romerske og greske guder.

Bibelen er også blitt gjenstand for fritt å hente sitater og tolke dem etter eget ønske slik at det passer inn i enhver villfarelse. New Age er blitt født og i følge new age bevegelsen er vi alle gud, eller fragmenter av gud, og det er gud eller «christ-consciousness» inni deg du må finne slik du kan lede deg selv og bli din egen skaper. At det finnes bare Èn skaper bak alt, med en skaperplan med mål og mening hvor det er vi selv som må ta imot i Jesus og la oss lede av, er plutselig blitt narsissistisk.

Den romersk katolske kirken har ingenting med ekte kristendom å gjøre, og det er fra Roma denne vranglæren har sitt opphav. De bruker Bibelen og snur opp ned på skaperverket og på Guds skrevne ord. De har mikset sammen gamle religioner og skapt mange nye, og ved å blande alt i en bolle for så å legge ut smuler, vil det alltid være mus på ville veier som faller ned i bollen i ren Simon Magus magi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: