Er Bibelen en mystisk bok?

Bibelen fremstår for mange som en mystisk bok, for andre som en eventyrbok. Men er Bibelen egentlig så mystisk og fantasifull som stråmann-identiteten vi er blitt servert gjennom århundrer med romersk katolsk falsklære?

Bibelen og dens profetier var for dem den gangen dens profetiske skrifter ble skrevet, og alle dens profetier ble oppfylt ved Jesu korsfestelse, død og oppstandelse, og ved enden av den gamle pakten og dommen over Jerusalem, tempelet og de ulydige jødene i år 70. For alle andre i ettertid er Bibelen en historiebok, en lærebok og en manual til å forstå hvor vi kommer i fra, hvorfor vi er her og hvor vi skal. Det eneste som gjenstår, er det at hvert menneske skal bøye seg for Sannheten og at det er bestemt at hvert menneske skal leve en gang, deretter dom.

Men hvem er vi, eller hva er vi? Er vi bare en kropp? Når vi øker vår kunnskap og visdom så er det kroppen vi fyller opp? Eller er kroppen en farkost og et verktøy som gir oss mulighet til å se, høre, lukte, kommunisere og ta oss rundt og med det gir oss mulighet til å fylle sjelen/ånden vår opp med kunnskap og visdom!? Og derfor når vi dør forlater sjelen/ånden kroppen som en separat del?

Straks vi forstår at kropp og ånd er separat fra hverandre, og at det i ånden vi øker vår kunnskap og visdom og ikke i kroppen, gir det oss kunnskap om forskjellen på kjødelig og åndelig lære. Bibelen er en åndelig bok, eller en «container» med åndelig lære, som kroppen er en «container» for ånden. Du leser derfor Bibelen i ånden, for ånden! En brukermanual til bilen er en kjødelig lærebok som du leser for å forstå hvordan bilen fungerer, forstår du forskjellen?

Derfor når vi forstår at Bibelen er en bok for ånden, forstår vi også at evig liv er i ånden og ikke kjødelig med kroppen. Da vil verdslige makters illusjoner om at håpet og troen på evig kjødelig liv er i verden, avsløres, og frykten for døden forsvinne som dugg for solen. Vi forstår da at livet vi er gitt i verden er midlertidig i kroppen vi er tildelt, men kunnskapen, visdommen og erfaringene vi er gitt i ånden er evig.

Med denne kunnskapen er ikke Bibelen så mystisk lenger, og vi forstår at verdslige myndigheter ikke har en fnugg av autoritet over oss.. Der ligger «hemmeligheten» om Bibelen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: