Jesus kom tilbake i skyene med dom og frelse i år 70

Litt repetisjon og tilføyelser til en tidligere artikkel; HVEM KOMMER I SKYENE? For å forstå hvordan Jesus kom tilbake i skyene i år 70, må vi forstå hvordan Herren/ YHWH kom på/med /i skyene i GT.

Futurister overser at «Herrens komme i skyene» er gammeltestamentlig domsspråk. «Han gjør uværsskyene til sin vogn.» Sal 104:3. «Herren rir på en lett sky.» Jes 19:1. «Menneskesønnen kom med himmelens skyer.» Dan 7:13-14. «Herren har sin vei i virvelvinden og i stormen, og skyene er støvet av Hans føtter.» Nah 1:3. Dette er altså symbolsk domsspråk om hvordan Gud dømte ulydige nasjoner i GT.

Kom Herren/ YHWH personlig seilende på en sky, eller betyr «Herrens komme i skyene» at Herren sender andre nasjoner for å dømme? Var det ikke nettopp romerriket som ødela Jerusalem og tempelet i årene 66-70? Peker ikke versene i GT mot den endelige dommen i år 70? Hvorfor håper futurister på en ny dom med nye grusomheter? Hvorfor respekterer ikke futurister dommen over den gamle pakten og begynnelsen på den nye, åndelige og evige pakten i år 70?

I NT leser vi at Jesu snarlige gjenkomst «i skyene» var skrevet til dem som levde den gangen, før år 70. Matt 24:30 og 26:64, Mark 14:62 og 13:26, Ap Gj 1:9-11, 1. Tess 4:17, og Åp 1:7.

Det var de som levde den gangen, den generasjonen, som skulle oppleve dette. Deres himmel (tempelet) og jord (landet/ Jerusalem) skulle forgå. Det skjedde i år 70. Matt 24:32-34 og Lukas 21:20-22

Jesus kom også tilbake på en hvit hest, som KONGENES KONGE OG HERRENES HERRE med dom over de ulydige i år 70. Åp 19:11-16. Dette er også profetert om i Hab 3:8-16 hvor Jesus kommer med sine hester og frelsesvogner i dom over Jerusalem, tempelet og de ulydige.

Herrens gjenkomst i år 70, var enden på den gamle, kjødelige og ufullkomne pakten under loven (Satan/ anklageren). Det var enden på den gamle himmel (templet) og jord (landet/ Jerusalem). År 70 var dommen, oppstandelsen, enden på den gamle pakten, med det ufullkomne og fysiske tempelet i Jerusalem. Det var også begynnelsen på den nye, åndelige, fullkomne og evige pakten, som vi nå lever i.

Nå er det opp til hver enkelt av oss, om vi vil ta imot Jesu nåde, tilgivelse, frelse og evig liv. Alle kan nå «gå inn gjennom portene» til det nye Jerusalem. Guds bolig er hos menneskene nå. Det er en åndelig omvendelse i Guds åndelige og evige rike. Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike. John 3:3.

I verden vil det alltid være ondskap, men de troenes åndelige tilfluktssted, det nye Jerusalem, står åpent til evig tid. Åp 22:14-15. Paulus advarer mot kjødelig forståelse i 1. Kor 2 og 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: