Hvem kommer i skyene?

Det hersker stor forvirring om YHWH (Jehova/ Yahweh) og Jesus blant de kristne. Mange avviser at Jesus er YHWH (Jehova/ Yahweh), selv om Bibelen viser oss tydelig at YHWH (Jehova/ Yahweh) i GT, er den samme som Jesus i NT. YHWH betyr: Jeg er den Jeg er. Jesus/ Yeshua betyr: Gud frelser. YHWH – den evige åndelige Gud. Jesus – Menneskesønnen som er sendt for å frelse verden. Bibelen sier:

Han (YHWH/ Jehova/ Yahweh) gjør uværsskyene til sin vogn. Han (YHWH/ Jehova/ Yahweh) farer fram på vindens vinger. Salme 104:3

Se, Herren (YHWH/ Jehova/ Yahweh) rir på en lett sky og kommer til Egypt. Jesaia 19:1

Jeg så i de nattlige synene, og se, En som var som Menneskesønnen (Jesus) kom med himmelens skyer! Han (Jesus) kom bort til Den gamle av dager (YHWH), og de førte Ham (Jesus) fram til Ham (YHWH). Så ble det gitt Ham (Jesus) herredømme og ære og rike, så alle folk og folkestammer med alle tungemål skulle tjene Ham (Jesus). Hans (Jesus) herredømme er et evig herredømme, som ikke forgår, og Hans (Jesu) rike er det som ikke skal ødelegges. Daniel 7:13-14

Herren (YHWH/ Jehova/ Yahweh) har sin kraft i virvelvinden og i stormen, og skyene er støvet av Hans (YHWH/ Jehova/ Yahweh) føtter. Nahum 1:3

«Og de skal se Menneskesønnen (Jesus) komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighet.» Matteus 24:30

«Det er som du sa. Men Jeg sier dere: fra nå av skal dere se Menneskesønnen (Jesus) sitte ved Kraftens høyre hånd og komme på himmelens skyer.» Matteus 26:64

«Da skal de se Menneskesønnen (Jesus) komme i skyene med stor kraft og herlighet.» Markus 13:26

«Jeg er (YHWH). Og dere skal få se Menneskesønnen (Jesus) sitte ved Kraftens høyre hånd og komme med himmelens skyer.» Markus 14:62

Da Han (Jesus) hadde talt dette, ble Han (Jesus) tatt opp mens de så på, og en sky tok Ham (Jesus) ut av syne for dem. Og mens de stirret opp mot himmelen, idet Han (Jesus) steg opp, se, da sto to menn hos dem i hvite klær. Og de sa: «Galileiske menn, hvorfor står dere og stirrer opp mot himmelen? Den samme Jesus som ble tatt opp fra dere til Himmelen, skal komme igjen på samme måte som dere så Ham (Jesus) fare opp til Himmelen.» Apostlenes Gjerninger 1:9-11

Se, Han (Jesus) kommer med skyene, og hvert øye skal se Ham (Jesus), også de som gjennomboret Ham (Jesus). «Jeg er Alfa og Omega, Begynnelsen og Enden,» sier Herren, «Han som er og som var og som kommer, Den Allmektige.» Johannes Åpenbaring 1:7

De som gjennombåret Jesus for over 2000 år siden, lever ikke lengre. Betyr det at Jesus fremdeles ikke har kommet tilbake med dom over dem som gjennomboret Ham? Fikk ikke de som gjennombåret Jesus se Ham da Han kom tilbake med skyene og med dom over Jerusalem i år 70?

Den som har ører må høre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: