Er det sant at Jesus kommer snart? Til oss?

Johannes åpenbaring kapittel 1 vers 3 forteller at tiden er nær.

«Salig er den som leser og de som hører det profetiske ord og holder fast på det som der står skrevet. For tiden er nær.»

For hvem er tiden nær? For oss nå?

Det forutsetter at Åp er skrevet til oss vel 2000 år etter Åp ble skrevet. Men det er lite sannsynlig fordi da Johannes skrev Åp sto tempelet fremdeles og ingen steder i skriften er det profetert om et tredje tempel Åp 11:2.

Men la oss holde oss til hva det menes med at «tiden er nær», er det andre steder i skriften som indikerer at Hans komme var nærstående?

Paulus sa til Tessalonikerne, 1. Tess 2:19 «For hvem er vårt håp, vår glede eller kransen vi kan rose oss av? Er det ikke nettopp dere som skal stå foran Herren Jesus Kristus ved Hans gjenkomst?»

Det skulle vel bety at dersom vi ikke alle er blitt tessalonikere, gjaldt det tessalonikerne den gangen Paulus talte til dem, gjør det ikke?

Peter sier i sitt første brev 4:7 «Men avslutningen på alle ting er kommet nær. Vær derfor sindige og edru i deres bønner!» og 4:17 «For tiden er kommet da dommen skal begynne med Guds hus. Men hvis den begynner med oss først, hva blir da avslutningen for dem som er ulydige mot Guds evangelium?»

Peter sier altså at en avslutning er nær, og at det er snakk om en dom. Betyr det at det er oss nå som venter en avslutning og dom, eller var det det noe Peter advarte om den gangen?

Om vi legger til et tidsperspektiv fra da Herren talte til profeten Daniel og sa at han skulle sette segl på ordene han ble gitt inntil endetiden (Daniel 12:9), var det skrevet mer enn 500 år før Kristus. Når rundt 500 år er så lang tid at Herren ber Daniel skjule og sette segl på ordene, gir det da mening at Johannes og Peters ord som «tiden er nær» skal bety over 2000 år?

I Johannes 5:28 sa Jesus

«Undre dere ikke over dette. For den timen kommer da alle som er i gravene, skal høre Hans røst»

Og Johannes sier i sitt første brev 2:18 «Dere barn! Det er den siste time! Slik som dere har hørt at Antikristen kommer, er det allerede nå kommet mange antikrister. Av dette vet vi at det er den siste time.»

I Johannes evangelium siterer Johannes Jesus på at den siste time kommer, og senere i sitt første brev etter Jesus for til himmelen, skriver han at den siste time er da. Skal vi da tro at den siste time har vart i over 2000 år?

Også Jakob kommer med advarsler om at tiden er nær. Jakob 5:8-9 «Vær også dere tålmodige! Styrk hjertene deres, for Herrens gjenkomst er nær. Klag ikke på hverandre, søsken, så dere ikke skal bli fordømt. Se, Dommeren står for døren!»

Jakob var tydelig på at Jesu gjenkomst var svært nær, Han sto for døren og at Han skulle komme med dom!

Hva får kristne idag til å tro at gjenkomsten og dommen er i vår tid? Vi mener spørsmålene bør være; på hvilken måte forventet Jakob, Peter og Johannes at den nærstående Jesu gjenkomst skulle være? Hvem og hva skulle dømmes? Hva var det som hadde sin avslutning den gangen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: