Du er helt uten unnskyldning!

Hvorfor avvises Jesus? Hva får folk til å trekke seg unna med en gang Jesus blir tema? Hvorfor vil ikke «ikke-troende» engang snakke om Jesus? Hvorfor svarer de ofte syrlig «så fint at DU har funnet noe å tro på» og «en får tro hva en vil»?

Jeg har jo vært en «ikke troende» selv, så jeg vet godt hvordan det er, men etter jeg tok imot Jesus, og siden studert Bibelen, ser jeg i ettertid at min argumentasjon før bare var dum og bar preg av uvitenhet. Jesus er veien, sannheten og livet står det, og Paulus sa til romerne (Rom 1:20):

«For helt siden verdens skapelse har Hans usynlige egenskaper vært klart synlige, det gjelder Hans evige kraft og Hans guddommelighet, disse kan kjennes fra de gjerninger som er gjort. Slik er de helt uten unnskyldning!»

Han sier at vi er helt uten unnskyldning, INGEN kan komme å si, «nei, det har jeg aldri hørt om» og «det hadde jeg ingen forutsetning for å kunne vite». Det er helt feil, vi har ALLE hatt samme forutsetning for å kunne legge sammen to og to. Problemet er vår enorme evne til å avvise det åpenbare, med god hjelp fra verdensherskerne som gjør alt de kan for å skjule sannheten om skapelse og Skaper.

Jeg mener også det er både hykleri, arroganse og dumskap å avvise det åpenbare, men husk at jeg også avviste det selv en gang. Men hva er det som er så åpenbart at vi ikke har noen unnskyldning?

*Først av alt er skapelsen i seg selv det største vitne om Skaperen, å tro at skapelsen og alt liv oppsto sånn bare helt tilfeldig, er dumt.

*Vi er nå kommet til 2021, 2021 siden hva? Siden Jesus ble født! Han var så viktig at en ny tidsregning ble opprettet etter Han. Å feire nyttår og forholde seg til tidsregningen og samtidig avvise Jesus, er arrogant og dumt.

*For mange er julen den største tradisjonen de har (Jesus har selvfølgelig ingenting med julen å gjøre), med julestjerne, krybbe, advent og sang. Advent er det latinske ordet for: «å vente på frelseren» eller «frelseren kommer snart». Å ta Jesus inn i denne tradisjonen og samtidig avvise Jesus er hyklerisk, arrogant og dumt.

*Det samme gjelder påsken og pinsen. Å få fri fra jobb og skole for å feriere i det som er de viktigste dagene i Jesu liv og samtidig avvise Jesus, er hyklerisk, arrogant og dumt.

*Så har vi dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse, alle som en vitner om Jesus. Å ta del i disse sermoniene og samtidig avvise Jesus, er hyklerisk, arrogant og dumt.

*I hver by, bygd og land står det minst en kirke, den vitner om mange hundre år med historie og om Jesus. Å avvise mange hundre år med historie og Jesus, er arrogant og dumt.

*Bibelen er ikke bare en bok som har historisk karakter som kan bekreftes arkeologisk og med vitneberetninger fra begivenhetene, men også en bok som forklarer vår opprinnelse, målet med vår eksistens, en grunn, klar og tydelig moral og etikk, hva som er rett og galt og forkynner en frelseplan. Å avvise Bibelen fordi en har et forutinntatt inntrykk basert på mange titals falske menigheters, pengegriske tv-pastorer, pedofile prester og falske kristnes vrangtolkninger av Bibelen, er bare dumt.

Bibelen advarer mot verden; å være venn med verden er å være fiende med Gud, Jakob 4:4. Vi skal derfor ikke lete etter frelsere i verden, vi må ikke ledes til å tro at en politisk leder eller andre verdslige idoler skal fikse verden. Verdensherskerne vet dette, og bedrar menneskeheten til å tro at frelsen kommer fra nettopp verden. Vi blir tvunget til å velge, høyre eller venstre, rød eller blå etc. «Mitt rike er ikke av denne verden» sa Jesus, Johannes 18:36.

Det må være slitsomt å hele tiden avvise det som vi konstant blir påminnet om.

Jesus er veien, sannheten og livet, bare gjennom Han kommer vi til Far i Himmelen. Guds rike er inni oss og Jesus er Ånd, og bare ved å bli født på ny i Ånden blir vi frelst. Lukas 17:20, Johannes 3:3, Johannes 14:6

Espen Waage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: