Vindmøller til besvær

For kanskje første gang er vi utsatt for maktovergrep som treffer bredt nok og dypt nok til at det rører noe i den norske folkesjelen. Det er mange som i årenes løp har kjempet en fortvilt kamp og som har følt maktovergrep og avmakt i møte med rettsvesenet, staten og andre maktinstanser, men når det ikke gjelder en selv føler folk flest at det ikke gjelder dem og derfor heller liten reaksjon og medfølelse. Dessuten dekker oftest ikke media begge sider av en sak, derfor vil flesteparten forholde seg sørgelig apatisk.

Lenge har folk flest kunne ignorere virkeligheten rundt seg, latt seg underholde av et brett spekter av underholdning, og med brød i brødboksen har en hatt både brød og sirkus. Men det å ignorere virkeligheten kommer ikke uten konsekvenser, derfor vil ingen kunne ignorere konsekvensene av å ignorere virkeligheten.

I det stille mens folket har latt seg trollbinde av underholdningen, har nasjonale men flest internasjonale markedskrefter sneket til seg retten til å rasere fjellheimen rundt om i landet for å vinne profitt.

https://www.nrk.no/nordland/nesten-alle-nye-vindkraftanlegg-er-eid-av-utenlandske-selskaper-1.14584535

Nå begynner dette å bli ganske synlig, fylke etter fylke, fjelltopp etter fjelltopp, blir endret fra å være naturelskerens eldorado, enten du liker fotturer, fugletitting, jakt og fiske, eller bare liker å betrakte fjellets form og farge, til å bli en støyende og visuell søppelplass. Ingen med rett vett og forstand kan si med hånden på hjertet at det er vakkert! Ikke bare det, vindmølleparkene raserer fugle og dyreliv, mikroplast fra turbinene løsner av vær og vind og spres rundt og ut i naturen, de lekker også oljer som forurenser drikkevannet. Dette er jo helt klart i strid mot miljøtiltakene vi oppfordres til å følge, så derfor er dette i høyeste grad miljøkriminalitet! Dette er konsekvensene som ikke kan ignoreres!

https://www.itromso.no/meninger/2018/12/13/N%C3%A6r-100-%C3%B8rner-drept-p%C3%A5-Sm%C3%B8la-%E2%80%93-n%C3%A5-venter-mer-vindkraft-i-fjell-og-kyst-18062562.ece

Når nå menig mann og kvinne våkner opp fra sin søte underholdningstilværelse og oppdager hva som har skjedd eller er i ferd med å skje med kanskje sitt favoritt turområde, oppleves det svært provoserende og ubehagelig, og ønsket om å protestere melder seg.

Det er nå det begynner å bli interessant, for her møter mange for første gang den arrogansen fra maktinstansene de selv har vært så apatiske til. Ikke bare protesterer man for døve ører, man oppdager også at de som en trodde var på folket sin side, de som man trodde lyttet til fornuft og viste forståelse, de står ikke på folkets side i det hele tatt, tvert i mot så er det politikerne som undertegner papirene som gir markedskreftene retten til raseringen, og politiet er tilstede som en vaktbikkje for at de samme markedskreftene har uhindret tilgang til sine naturødeleggende prosjekter.

https://www.tv2.no/a/11492470/

I skrivende stund vurderes mange nye igangsettinger og mange prosjekter er allerede godt i gang.

https://www.nrk.no/trondelag/over-30-nye-vindkraftverk-skal-bygges-i-norge-1.14520046

Sammen om vi alle bare gjør litt hver, kan vi stoppe denne vanvittige galskapen …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: