Hvilken grunnstein har ditt hus?

Et hvert hus som bygges, bygges ut fra en grunnmur eller en grunnstein. Er huset et steinhus, legges en ny stein på stein, som tilslutt definerer det ferdige huset, inndelt med rom og etasjer. Som alle vet, vil ikke huset være særlig bærekraftig, om ikke grunnmuren er rett eller bygget på solid grunn.

Det samme gjelder vår oppfattelse av virkeligheten og det vi oppfatter som sannhet. Alt bygges ut ifra en grunntanke, til en tankebygning hvor en hver tanke er en tankestein, som igjen utgjør hele bygningen, som til slutt definerer vår totale virkelighetsoppfattelse.

Hvor viktig er det ikke da at grunntanken/ steinen er sann og står støtt forankret på solid grunn!?

Her er et eksempel; forskere tilsluttet store internasjonale organisasjoner som NASA, vil ha oss til å tro at deres romteleskoper stadig oppdager flere og fjerne galakser og planeter med «muligheter for liv». Med NASA`s påståtte uendelige univers som grunnstein, er det naturlig å bygge på med nye tanker og ideer som jordens helt usentrale og ubetydelige plassering i «universet». Dette gir rom for tanker om at det finnes mer intelligent liv andre steder enn på vår egen «planet» og at vi mennesker, i det store og hele er ubetydelige, som igjen gir rom for tanker om egen mindreverdighet og underdanighet til såkalte «autoriteter» og «dem som vet best.»

Utenomjordiske vesener/ aliens, dukker nå opp i disse nye tankesteinene og begynner etterhver å definere vår virkelighetsoppfattelse. Har vi hatt besøk av aliens, er de her allerede? Spennende tanker, ville teorier, barnslige fantasier eller ren og skjær LØGN?

Om vi legger til en tidsramme, hevder vitenskapens forskere at planeten er nesten 5 milliarder år gammel. Dette utgjør uoverkommelig mange år med historie, og med dette som grunntanken i en tankebygning, åpnes det opp for ytterlige «spennende» tankesteiner som utgjør det ferdige huset. Vi fyller på med sivilisasjoner av mange slag, evolusjon, dinosaurer og neandertalere for å nevne noe.

Det er selvsagt umulig for enkeltmennesket å verifisere slike ideer som har sitt utspring fra forskjellige organisasjoner og forskningsinstanser, som i flere hundre år har fått rotfeste både i litteraturen og i undervisningen på skoler, universiteter og i forskningsmiljøer. Men en ting kan vi slå fast, og det er at disse ideene fører til at vår bibelske og kristelige skapelsesberetning vannes ut, og åpner opp for ulogiske og farlige teorier om hvem vi er, hvorfor vi er her og hvordan vi ble til.

Kan det tenkes at det finnes krefter i verden som har som sitt eneste mål å skjule sannheten om Gud? At tid og rom er forandret av samme hensikt? For om grunntanken er at vi lever på en planet i et uendelig univers, vil planeten være et lite sandkorn å regne og menneskene mikroorganismer. Er vi i tillegg bare en sivilisasjon i rekken av flere? Vil viktigheten av den enkeltes eksistens bli redusert til nærmest null, fordi vi blir lært at vi kun er blitt til ved ren tilfeldighet?

Når vi gransker de forskjellige grunntankene, står vi tilbake med bare EN grunntanke som har forankring i solid grunn, nemlig skapelsesberetningen med Jesus som Hovedhjørnesteinen! Alt annet henger bokstavelig talt i løse luften! Nettopp fordi skapelsen vitner om Skaperen!

«For det en kan vite om Gud ligger åpent for dem, for Gud har åpenbart det for dem. For helt siden verdens skapelse har Hans usynlige egenskaper vært klart synlige; det gjelder Hans evige kraft og Hans guddommelighet; disse kan kjennes ut fra de gjerninger som er gjort. Slik er de uten unnskyldning.» Rom 1:19-20

Derfor forstår vi som har tatt i mot Jesus, som Herre over alt og alle, at hver og en av oss er en del av Hans evige, åndelige og fullkomne rike og har blitt gjort til Levende steiner i Guds åndelige hus, og er derfor av helt essensiell betydning i Jesu allerede fullførte frelsesverk.

«Når dere kommer til Ham som er Den Levende Stein, som ble forkastet av mennesker, men er utvalgt av Gud og dyrebar, da blir også dere, som levende steiner, bygd opp til et åndelig hus, et hellig presteskap, til å bære fram åndelige offer, som er til behag for Gud ved Jesus Kristus» 1. Peter 2:4-5

«Jesus svarte og sa til ham: «Sannelig, sannelig sier Jeg deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.» John 3:3

Vi har tatt i mot Jesus og Han har tatt plass i oss som vår veileder, venn, bror, frelser og Konge i våre hjerter. Vi lar Jesus styre våre liv! Vi forstår at vi ikke kan gjøre noe av oss selv lenger, nettopp fordi det er Jesus som leder oss på veien hvor enn vi går. Bare Han kan utstyre oss med sine kraftigste våpen, som gjør oss istand til å møte et hvert forsøk på å spotte Hans navn, med trygghet, selvtillit og kjærlighet.

«Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud. Vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus.» 2: Kor 10:4-5

Derfor blir spørsmålet, hvilken grunnstein har ditt tankehus og hvem har lagt den der for deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: