Futurisme Vs Preterisme II

Kjerneproblemet til dem som har et futuristisk endetidssyn, er at de opphøyer, hyller og tror at den kjødelige og politisk/ sionistiske (les om Balfour-erklæringen) opprettelsen av et landområde og nasjonen Israel i 1948, til et ulydig og ikke-troende folk, er en profetisk oppfyllelse av Skriften.

Skriften derimot, sier at både Moseloven, Profetene og Salmene ble oppfyllt i Jesus. Matt 5:17, Luk 18:31 og 24:44. Vi vet også at Israel ALDRI har vært et landområde, men ALLTID et folk. Nemlig Guds folk. VI troende som er FØDT PÅ NY. 1. Mos 32:28 og Gal 6:16.

Hvem er Israel???

«Fra ISRAEL var ung, elsket Jeg ham, og ut fra Egypt kalte Jeg MIN SØNN.« Hos 11:1

Hvem er sønnen???

«Da de hadde reist, se, da viser en Herrens engel seg for Josef i en drøm og sier: «Stå opp, ta det lille Barnet og Hans mor, flykt til Egypt og bli der til jeg gir deg beskjed. For Herodes vil lete etter det lille Barnet for å drepe Ham.» Da sto han opp, og om natten tok han det lille Barnet og Hans mor og dro til Egypt. Der var han til Herodes` død, for at det skulle bli OPPFYLT som var talt av Herren ved profeten, når Han sier: «Ut fra Egypt kalte Jeg MIN SØNN.» Matt 2:13-15

Futurister tror feilaktig at Israel er et LAND og har en kjødelig forståelse som Paulus advarer mot i 1. Kor 2 og 3.

Skriften er KRYSTALLKLAR på hvem som er ISRAEL!!!

ISRAEL = JESUS og ALLE som TROR på HAM!!!

Videre vet vi at skilleveggen mellom folket fra Juda (jøder) og hedninger er brutt ned. Den kommer aldri til å bli bygget opp igjen! Efeserne 2:14-18.

Ikke nok med det, så vet vi at det finnes INGEN som lengre kan kalle seg for etniske jøder i kjøttet. Kun de som er født på ny og er omskjært i hjertet kan kalle seg for jøder. Om noen kaller seg «jøder av etnisitet», må de, som alle andre, vende om og kvitte seg med sin gamle jøde-identitet og få ny identitet som kristne i troen på Jesus Kristus! Romerne 2:28-29

Og sist men ikke minst; så vet vi at det finnes noen som kaller seg for jøder og ikke er det. De lyver og er en Satans synagoge. Åpenbaringen 2:9 og 3:9

Når så mange «kristne» hyller og opphøyer noe som Skriften helt klart AVVISER, må varsellamper lyse og noen må spørre seg hva som skjer! Vi VET hva som skjedde med folket som ventet, ble utålmodige og startet å tilbe sitt eget KJØDELIGE gudebilde av GULL (fysisk) ved foten av Sinai-fjellet. 2. Mos 32.

Futurister venter også utålmodige på at Jesus skal komme, mens de opphøyer og hyller et land som ikke er et land, og et folk som ikke er et folk! Et ULYDIG LAND med et ULYDIG FOLK som er i konstant kjødelig indre strid, og i kjødelig strid med sine naboland og verden forøvrig.

Som om dette ikke er nok; så står det altså nå en islamsk moske på det «hellige stedet». Prøver Jesus å fortelle noen noe? John 18:36.

Futurisme = eisegese, som betyr å lese inn i en tekst noe som ikke står der, sine egne tanker og meninger.

Futurisme er altså en FALSK LÆRE som tar mennesker bort fra den fulle kraften som er i Jesu allerede fullførte frelsesverk, som er Guds EVIGE og ÅNDELIGE rike INNE i hver enkelt TROENDE, HER og NÅ, og til EVIG tid! Luk 1:33, Ef 3:21, Heb 1:8

Guds rike er IKKE i et fremtidig tempel bygd med hender. 1. Kong 8:27, Ap. Gj. 7:48, og 17:24. Nettopp derfor er vi ikke redde for å dø fysisk! Fordi vi «døde» allerde da vi ble FØDT PÅ NY, og vi VET at vi har EVIG liv når kroppen vår dør. John 3:3.

Det blir ingen «fysisk opprykkelse» fordi vi skal alle dø fra kroppen en dag. Heb 9:27.

«Det finnes ingen futurisme uten sionisme, og ingen sionisme uten futurisme!»

Dette er «Basics for Christians – 101»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: