Jesus og Grunnloven

Igjen skal Grunnlovsdagen og 17-mai feires. Flagg heises og det børstes støv av dresser og bunader. Bord dekkes med flagg og all slags pynt i rødt, hvitt og blått. Det er for feiringens skyld vi feirer, med pomp og prakt. Med champagnefrokost, pølser, is, brus, flagg og barnetog. Ja vi elsker og Hipp Hipp Hurraaaaa… men corona-situasjonen legger selvfølgelig sin unødvendige demper på stemningen her også.

At flagget vårt, som alle vifter med og heiser denne dagen, har Jesus sin egen «logo», korset, er visst ikke så nøye lengre. Korset i flagget vårt vitner nettopp om Jesus. Som nasjon tok Norge opp sitt kors i 1814 for å følge Jesus, for med dette å vise vei til folket, om selv å ta opp sitt eget kors. For når du heiser/vaier flagget, så tar du opp korset. Symbolsk!

«Hvis noen vil komme etter Meg, da må han fornekte seg selv og daglig ta opp sitt kors og følge Meg.» Lukas 9:23

Så hva betyr det egentlig at landet vårt ble selvstendig og at vi fikk vår egen grunnlov? Er det ikke så viktig lengre? Var det viktigere før i tiden når det var krig, fattigdom, sult og sånt? Politikerne vedtar jo stadige grunnlovsendringer og noen påstår til og med at Grunnloven er gått ut på dato, så da er den vel det da? Eller…?

Vi må aldri glemme hvilket verdigrunnlag og menneskesyn som Grunnloven er bygget på. Allerede i Grunnlovens paragraf 2 nedfelte mennene på Eidsvoll at riket skulle bygges på kristne verdier. Paragrafen peker indirekte på det absolutt viktigste verdigrunnlaget som vårt fedreland er bygget på; Bibelen som fundament og Jesus som Hovedhjørnesteinen!

Med Grunnloven følger plikter og menneskerettigheter. Det er et faktum at menneskerettighetene springer ut fra, og bygger på et kristelig verdigrunnlag, som igjen danner selve fundamentet for Grunnloven.

Slik skal det også fortsatt være, selv om sterke krefter ønsker det bort!

Det er kunnskapsløst, respektløst, umoralsk, selvdestruktivt og ikke minst; grunnlovsstridig, å søke å ta bort Jesus og våre kristne verdier!!! Blant annet fordi våre forfedre med sitt kristne verdigrunnlag, dannet selve fundamentet for vårt kjære fedreland! De hadde Jesus med seg i sine tanker og i sine hjerter, da de tok avgjørelsene som var byggesteiner og grunnlag til det som etterhvert har blitt velferdsstaten Norge!

Hvor arrogant og hensynsløst er det ikke når krefter innad i landet og internasjonalt, i våre dager, kjemper for å redusere og fjerne det kristne verdigrunnlaget? Hvorfor er det så lite fokus på dette svært så alvorlige temaet? Forstår ikke folket hva som foregår? Er folket uvitende eller ignorante? Noen ønsker altså å fjerne Jesus og Bibelen fra Grunnloven, som de i tillegg mener er gått ut på dato!? Ikke nok med det; så søker de også å fjerne kristendom fra skolene! Hva skjer når man prøver å rive bort selveste Hovedhjørnesteinen i bygningen? Hvem er Hovedhjørnesteinen? Og hvem er disse kreftene som søker å rive ned dette fundamentet? Ingen må glemme at Grunnloven allerede har vært utsatt for mange endringer!

En av de mest oppsiktsvekkende endringene var av Grunnloven § 2, også kjent som «jøde/jesuitt-paragrafen»:

«Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende seg til den, ere forpligtede til at opdrage sine Børn i samme. Jesuitter og Munkeordener maae ikke taales. Jøder ere fremdeles udelukkede fra Adgang til Riget.»

https://no.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8deparagrafen

https://jusleksikon.no/wiki/J%C3%B8deparagrafen

Hva visste egentlig våre «landsfedre» om disse munkeordenene, om jesuitter, og om jøder som vi ikke vet i dag? Hvorfor var det så viktig for å nedfelle forbud mot denne «uhellige treenigheten» (munkeordener, jesuitter og jøder) i Grunnloven? Er det noe vi ikke har blitt fortalt? Paragraf 2 lyder nå: Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv. Denne Grunnlov skal sikre demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene.

Den oppmerksomme leseren vil kanskje se at den nye og vage ordlyden i § 2 «kristne og humanistiske arv» inneholder to motstridene ord i samme setning? Kristen og humanistisk! Det blir det samme som å si «vår kristne og ateistiske arv», «vår kristne og hedenske arv», eller «vår kristne og hinduistiske arv». Humanisme er en ideologi stikk i strid med kristendommen, fordi humanisme avviser kristendommen og setter mennesket (skapelsen) øverst, og Skaperen i skapet. Kristendommen setter Jesus (Skaperen) øverst! Når man blander ord på denne måten skaper det kognitiv dissonans hos folket, fordi noen kan bli ledet til å tro at kristendom og humanisme er det samme. Det er det ikke!

Er det lov å stille spørsmålet om det nettopp er disse kreftene; munkeordener, og de som kaller seg for jesuitter og jøder, som gradvis forsøker å fjerne det kristne verdigrunnlaget som Norge er bygget på gjennom sine pågående grunnlovsendringer?

Det er jo ingen hemmelighet at verken «hemmelige munkeordener», jesuitter eller de som kaller seg for jøder, ikke har et spesielt kristent verdigrunnlag! Det er heller ingen hemmelighet at flere norske stortings og regjerings-politikere, både med og uten utenlandsk bakgrunn, ikke har et kristent verdigrunnlag!

Som kristne vet vi fra Bibelen at det finnes noen som kaller seg for jøder, men ikke er det, og at de er en Satans synagoge:

«Jeg vet om dine gjerninger, trengselen din og fattigdommen din – men du er rik – og om bespottelsen fra dem som sier de er jøder og som ikke er det, men er en Satans synagoge.» Johannes Åpenbaring 2:9

«Se, Jeg vil la noen av Satans synagoge, de som sier de er jøder og ikke er det, men lyver – se, Jeg skal få dem til å komme og tilbe for føttene dine, og de skal kjenne at Jeg har elsket deg.» Johannes Åpenbaring 3:9.

Har dette noe med årsaken til den originale grunnlovsparagraf 2 fra 1814 ? Var det nettopp derfor Eidsvoll-mennene var så spesifikke med tanke på munkeordener, jesuitter og jøder? Er det skjebnens ironi at panserskipene Norge og Eidsvoll ble senket i Narvik 9 april 1940 ? Var det en del av planen? Er det lov til å stille disse spørsmålet? Videre sier Bibelen at det ikke lengre finnes jøder i kjøttet, altså etniske jøder:

«For det er ikke den som er jøde i det ytre som er jøde, og omskjærelse er ikke en omskjærelse i det ytre, på kjønnslemmet. Men den er jøde den som er det i det skjulte, og som har hjertets omskjærelse i Ånden, ikke i bokstaven. Denne har sin ros, ikke fra mennesker, men fra Gud.» Romerbrevet 2:28-29

«Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Min Far i himmelen uten ved Meg.» Johannes 14:6

«For uten Meg kan dere slett ikke gjøre noe.» Johannes 15:5

Dette er hva vi som kristne og innbyggere i Norge bygger vårt verdigrunnlag på! Dette er hva vi skal føre videre til de neste generasjonene! Dette er hvorfor vi skal feire 17 mai! Gratulerer med dagen! Ta vare på dagen!

Den som har ører, må høre…

2 kommentarer om “Jesus og Grunnloven

 1. Husk at helvete er grundlovfestet. Denne verdens største og evigvarende konsentrasjonsleir, hvor vi ugudelige ateister skal pines i all evighet og de frelse skal skinne som soler i guds rike.

  Liker

  1. Hei Dag og takk for din kommentar! Ja dessverre så har de fleste «kristne» og ikke-kristne dette synet. De tror at helvete er et sted som de ikke-troende skal pines i all evighet når vi dør. Vi trodde også dette før. Dette er forøvrig ikke riktig! Helvete betyr Gehenna – «Valley of Hinnom», som er en dal sør/vest for Jerusalem.

   Fra GT vet vi at folkene fra Juda-stammen ofret sine sønner og døtre på ilden der. Jeremia 7:31 og 19:2-6. Helvete er også det samme som ildsjøen i Johannes Åpenbaring 19:20, 20:10 og 20:14-15. Dette er gode nyheter fordi det var den gamle pakten med tempelet og det ulydige presteskapet/ jødene i Jersusalem som gikk opp i flammer i år 70. Matteus 23:15. Den gamle pakten med det ulydige folket ble altså brent opp med henvisninger til det samme stedet som deres ulydige forfedre hadde ofret sine sønner og døtre på ilden. Dette brenner symbolsk til evig tid, fordi den gamle pakten er ferdig, og vi lever nå i Guds fullkomne, åndelige og evige pakt. Lukas 1:33, Efeserne 3:21 og Hebreerne 1:8. Dette er som sagt, veldig gode nyheter, både for «kristne» og ateister!

   De fleste som kaller seg kristne har et futuristisk endetidssyn. De venter på en fremtidig dommedag og helvete på jord. Vi, espenogespen, har et full-preteristisk endetidssyn, og ser at dommedag er fortid. Bibelen viser oss at dommen var over den gamle pakten i år 70. Matteus 23:36. Lukas 21:20-22 og vers 32. Guds rike er nå! Vi må bli født på ny for å kunne se Guds rike. John 3:3. Alle mennesker vil få en dom når vi dør. Hebreerne 9:27. Alle kan nå ta imot Jesus og bli født på ny. Fordi frelsen kommer av troen på Jesus Kristus. Vi håper at du vil studere dette nærmere!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: